Tre tips på hur du förbättrar din koncentrationsförmåga

I en digitaliserad värld där tid är en bristvara och nya tekniska funktioner ständigt tävlar om din uppmärksamt är det inte alltid lätt att vara koncentrerad. Nedan presenteras tre enkla saker du kan göra för att förbättra koncentrationsförmågan och därmed bli mer produktiv.

Gör en prioriteringslista

Brukar du ofta jobba mycket med allt samtidigt? Då kan det vara bra för dig att skriva en prioriteringslista. Detta hjälper dig strukturera dina tankar och att göra en sak i taget. Således minskar detta stressnivån och förbättrar din koncentration kortsiktigt.

Boka in tid för fokusering

Mobil, chattfunktioner och mejl är typiska störningsmoment och rubbar din koncentration, vilket leder oss till vårt andra tips: Att boka in tid för fokusering. När det är dags för din avsedda fokuseringstid, stänger du av alla störningsmoment och endast fokuserar på uppgiften du har framför dig.

Ta hand om ditt inre

För att bibehålla en god koncentrationsförmåga är det viktigt att ge kroppen och hjärnan rätt förutsättningar. I denna shop hittar du kvalitetssäkrade kosttillskott som är utvecklade för hjärnan att bibehålla dess koncentration.

Med fysisk träning hjälper du även hjärnan att slappna av och du motverkar orostankar vilket påverkar både koncentrationen och din sinnesfrid.